Select Page

ÓBUDAI EGYETEM

ARCULATVÁLTÁS

Az új arculat háttere és koncepciója

Az Óbudai Egyetem hazánk vezető gyakorlatorientált műszaki képzést folytató felsőoktatási intézménye, amely teljes akadémiai programot kínál hallgatói részére. A karakteres szakmai profil viszont egy új, modernebb arculatot igényelt, ezért az Óbudai Egyetem a teljes intézményrendszerének arculati megújítását tűzte ki célul. A feladatra a MITTE Communications tervezőcsapatát kérte fel.

Az egyetem hagyományos értékeit és modernitását kettős arculat mutatja meg.

Hagyományos arculat újragondolva

Az Egyetem hagyományos értékeit és modernitását kettős arculat mutatja meg. A jogelődintézmények 140 éves múltját szimbolizáló letisztult, klasszikus címer az Egyetem hagyományos kommunikációs felületein hiteles vizuális eszköz.

Modern arculat

A könnyen felismerhető, geometrikus elemekből felépülő modern ÓE logó sikeresen szólítja meg a fiatal generációt. Az ÓE embléma pecsétként tud megjelenni bármilyen arculati elemen.

Arculati színek koncepciója

Az Óbudai Egyetem új arculatának elsődleges színe a sötétkék, mely a modern logó alkalmazásakor másodlagos színként az egyetemi sárga névre keresztelt színárnyalattal, illetve egy világoskék színnel egészül ki. A kontrasztos és könnyen azonosítható színkombinációk változatos felületeken – a weboldaltól a plakátig – sokrétűen alkalmazhatóak.

A logó, mint pecsét

A modern logó maximális rugalmasságot nyújt: könnyen és változatosan alkalmazható arculati elemeken – ikon jellege és letisztultsága kiemelten alkalmassá teszi, hogy akár a legkisebb felületeken is hangsúlyosan megjelenjen.

Kari arculatok és az egyetemi ernyőmárka

A karok tradicionálisabb logói egy egységesebb, ernyőmárka rendszerben az Óbudai Egyetem modern logója mellett láthatóak. Ez a vizuális rendszer átlátható megjelenést biztosít az Egyetemnek, és tiszteletben tartja a karok által már korábban alkalmazott motívumokat. Az egyedi emblémák a karok közreműködésével kerültek kialakításra.


Arculatot tervező ügynökség
: MITTE Communications
Kreatív vezetés: Misetics Mátyás
Stratégiai vezetés: Batta Barnabás
Tervezőgrafikusok: Hegedűs Vince, Csizik Balázs, Kiss Borbála
Szövegírás: Bene Zsófia
Sajtókommunikáció: Magócsi Anikó

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebook és az Instagram csatornákon!