Skip to main content

A 10 000. látogatóját köszöntötte ügyfelünk a Közlekedési Múzeum a Volt egyszer egy Északi … a történet folytatódik című időszaki kiállításán. Gratulálunk a kiállítás sikeréhez!

A 10 ezredik látogató egy vasútbarát apuka volt kisfiával. Az alkalomból a látogatókat egy kiállításhoz kapcsolódó ajándékcsomaggal várta az intézmény, amelyben plüssmozdony, vonatos póló és bögre is volt – ezek sok más tárgy mellett a múzeum boltjában bárki számára megvásárolhatók. Az ajándékcsomagot Dr. Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, a kiállítás egyik kurátora adta át a látogatóknak.

Volt egyszer egy Északi … a történet folytatódik című időszaki kiállítás alig több mint egy hónapja, július 16-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára. A tárlaton hét ikonikus vasúti jármű látható, amelyek a magyar vasút története szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, de a múzeum egyedi modellgyűjteményének több darabja, motorok, biciklik és a helyszínhez szintén kötődő Formula V-ös versenyautó is kiállításra került. A kiállítással azonban az intézménynek az is célja, hogy megmutassa a környék történetét és új otthonát, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokát, ahol az új Közlekedési Múzeum fog felépülni. A kiállításban az új múzeum látványtervei is bemutatásra kerülnek.

A 10 000. látogató a Volt egyszer egy Északi … kiállításon

A kiállítás csütörtöktől vasárnapig 12:00 és 19:00 között tart nyitva a X. ker. Budapest Kőbányai út 30. szám alatt. Nem érdemes kihagyni!