Skip to main content

Milyen szavakkal írható le Budapest? Miben különbözik a nők és férfiak? Vajon hogyan látják a budapestiek és nem itt élők a fővárost? Ügyfelünkkel, a Budapest Brand Nonprofit Zrtvel, valamint Crow Intelligence nyelvész csapatával 6 év összesen 6260 db 100 szóban Budapest történetét elemeztük. Ezzel megismerjük a legtöbbet használt kifejezéseket városunkról. Nézzétek meg a kutatás végeredményét összegző Énbudapestem videót!

A pályázat történetei kiválóan alkalmasak arra, hogy azok szóhasználatán keresztül képet kapjunk a szerzők érzelmeiről Budapesttel kapcsolatban. A projekt töretlen sikerét jól mutatja, hogy míg 2014-2019 között 6260 pályamű született, ebben a nehéz évben rekordmennyiségű, közel 2500 novella érkezett be. Ennek fényében tehát folyamatosan növekszik a történetek száma a 100 szóban Budapest pályázat kapcsán.

A 100 szóban Budapest 2020-as plakátja

Az idei eredményeket november 17-én hirdették ki, amellyel együtt egy nagyszabású, köztéri kiállítás is megnyílt a Városháza Parkban. A 2020-as legjobb 12+1 pályamű óriásplakátokon olvasható. A pályázat eddigi hét évének három-három dobogós története pedig a park szélét képező palánksorra került ki. Ezzel tehát maradandó emléket állítottak az eddigi évek kreativitásának.