Skip to main content

Idén 65. alkalommal rendezték meg a Design Világnapját. A Magyar Formatervezési Tanács „Design – Üzlet – Jóllét” című programja június 29-én a budapesti Onyx Átriumban került megrendezésre. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a kreatív iparra és segítse a designtudatos vállalkozásokat. Az előadások és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Héder János, a Manooi tulajdonosa és kreatív igazgatója, Niszkács Anna, Góg Angéla és Lengyel Márton az Onyx Műhely képviseletében,– Fehér Zsolt HR szakértő moderálásában mutatták be üzleti modelljeiket és vezetési stratégiáikat.

Fehér Zsolt, Niszkács Anna, Góg Angéla, Héder János és Lengyel Márton

Az idei Design Világnapja rendezvényei a „vezetés” témájára összpontosítanak. A World Design Organisation (WDO) és 170 társintézménye 40 országban szervezett a designt népszerűsítő és a kreatív ipari vállalkozásokat támogató programokat.

A budapesti Onyx Átriumban megszervezett “Design – Üzlet – Jóllét” program keynote előadója és moderátora Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója volt. Felvezető előadásában a cég adatainak segítségével vázolta fel a Hogan Assessments vezetői modelljét. A szakember a vállalati siker kulcsát vezetői oldalról az ambícióban, az alázatban, a szaktudásban, valamint a koherens és következetes vállalati vízióban látja.

Az eseményen Héder János a dizájnlámpákat készítő Manooi kreatív igazgatója, Niszkács Anna az Onyx Műhely ügyvezető tulajdonosa, Góg Angéla művészeti vezető és food designer, valamint Lengyel Márton belsőépítész bemutatták a cégek üzleti modelljét, beszéltek a gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat is adtak a résztvevőknek a designtudatos vállalatvezetés kérdéseivel kapcsolatban.

Fehér Zsolt moderálásában a beszélgetés résztvevői olyan témákat vitattak meg, mint a legfontosabb sikerkritériumok a designra alapuló vállalkozások vezetésében, hogyan lehet kezelni olyan krízishelyzeteket mint a covid, valamint melyek azok a vezetői stratégiák, amelyek segítenek a startup cégeket a növekedés irányába lendíteni. Az Onyx Műhely és a Manooi kitért olyan, a vállalat vezetést érintő kérdésekre is, mint hogy mennyire van jelen az Onyx mindennapjainak vezetői döntéseiben, a fejlesztésben és a munkatársak kiválasztásában a cég szlogenje: „A mi tradíciónk az innováció”; valamint, hogy a Manooi esetében a kézműves tárgyak világában hogyan valósul meg a szervezetfejlesztés.