Skip to main content

Az Európai éghajlati paktum (Climate Pact) egy olyan fórum, melynek létrejöttét az Európai Bizottság kezdeményezte az Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) részeként. Célja a lakosság éghajlatvédelmi tevékenységre való ösztönzése a fenntarthatóbb Európáért. Az európai polgárok, szervezetek, vállalatok, közösségek és települések együttműködését segíti zöld mozgalomként, hogy Európa 2050-re klímasemlegessé váljon. 

Magyarországon az Éghajlatvédelmi Szövetség segíti országkoordinátorként az Európai éghajlati paktum munkáját, melynek keretében a programszervezés és a hazai nagykövetek, illetve a szélesebb közönség mobilizálása a fő feladata.

Ügynökségünk a Paktum és az Éghajlatvédelmi Szövetség kommunikációját segíti sajtókommunikációval és social menedzsmenttel.

Az idén 10 éves MITTE elkötelezett támogatója a fenntarthatóságnak és környezetvédelemnek. Ügynökségünk korábban a Greenpeace Magyarország kreatív, content marketing és stratégiai tanácsadó feladataiért felelt, illetve jelenleg is  a globális zöldenergia vállalat, a Sunmoney Solar Group egyes branding- és social feladatait látja el.

Weboldal: https://climate-pact.europa.eu/index_en

EU Climate Pact Facebook oldal: https://www.facebook.com/EUClimateAction