Skip to main content

A szellemitulajdon-védelmére és annak gyakorlati előnyeire hívja fel a figyelmet IP Hősök című kampány sorozatában a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

A kampányban elsőként hazai gasztrovállalkozásokat szólítanak meg, amelynek részeként sikeres élelmiszeripari vállalatok mutatják be, mit tettek saját szellemi tulajdonuk (IP) védelméért, ezzel is ösztönözve cégeket az oltalomszerzésre. A kampány tervezéséért és lebonyolításáért a MITTE Communications felel.

A védjegybejelentés folyamatábrája

A kampány nagykövetei mind olyan vállalkozások, amelyek a megszerzett oltalmaknak is köszönhetik a piacon betöltött részesedésüket. A kampány során ezek a vállalkozások ismertetik az oltalomszerzés kulturális és gazdasági előnyeit, amely akár több tízmillió forint is lehet.

IP Nagyköveteink Takács István, a Szerencsi Bonbon ügyvezetője; Nagy Vince, az Etyeki Kúria kereskedelmi és cégvezetője; Rohony Miklós, a Szarvasi Mozzarella export- és marketing vezetője; valamint a PICK képviseletében Szokolai Júlia csoport marketing és stratégiai vezető (Bonafarm Zrt.) mesélnek tapasztalataikról.

„Az élelmiszeripari kampány kiemelt célja, hogy közérthető módon tálalja az oltalomszerzéssel kapcsolatos információkat, így közelebb hozva a vállalkozókat a gyakran nehezen érthető jogi fogalmakhoz. Az egyedi videókkal és podcasttel, illetve az ismeretterjesztő grafikákkal nem csak a megszólaló szakmai szereplők tanácsait tesszük személyesebbé, de az IP Hősök kártyákon keresztül magukat az oltalmi típusokat is megszemélyesítjük” – emelte ki a kampány kapcsán Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke.

A kampány infografikái a márkanagykövetek saját oltalmain túl egyéb élelmiszerek példáin keresztül is bemutatják, mi mindent helyezhetünk oltalom alá.

További információ az ipmindenkinek.hu oldalon érhető el.

A podcastet, melyben Pomázi Gyula beszélget Kocsis-M. Brigitta újságíróval itt hallgathatjátok meg:

Az élelmiszeripari IP Hősök videói pedig az alábbi linkeken éritek el:

Etyeki Kúria
Szarvasi Mozzarella
Szerencsi Bonbon
PICK