Skip to main content

11 iparági szektor 36 szakemberének benyomásai, valamint nemzetközi kutatások alapján készült el a MITTE és az ADDICT „Brandformance” című iparági elemzése.

A digitális eszközhasználat, a megnövekedett információmennyiség és a reklámzaj hatására egy átlagos fogyasztó csupán 8 másodpercig tud és akar koncentrálni, azaz egy aranyhalnál is kevesebb ideig tartja fent a figyelmét. Ez újfajta kihívás elé állított a marketing szakembereket: meg kell találniuk azokat az eszközöket és csatornákat, amelyekkel hatékonyan megszólíthatók a célcsoport tagjai.

Ehhez segítségre lehet számukra a branding és a performance marketing ötvözéséből létrejövő új, integrált szemléletmód, a brandformance tervezés, amely alapjaiban változtathatja meg a marketingkommunikáció jövőjét. Azok a kampányok, amelyeket ezt a módszert ötvözik, értékesítéstámogatás, márkaismertség és költséghatékonyság terén is jóval nagyobb eredményességet hozhatnak.

Nemzetközi kutatások szerint a márkaépítési célú kampányok 20%-kal, a sales kampányok 15-20%-kal, míg a kettővel együtt 25%-nál is nagyobb növekedés érhető el a profiton – éppen ezért is elkötelezettje az iparági elemzést készítő két ügynökség a minél korábbi fázisú brandformance célú kampánytervezésnek.

Az elemzés ingyenesen elérhető: Brandformance elemzés