Skip to main content

 A protestáns egyházak nagy alakjait bemutató GIF-kampányt készített a reformáció közelgő 500. évfordulójára a MITTE Communications. 

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a jövőre 500 éves jubileumát ünneplő reformációra egy olyan kreatív koncepción keresztül, amely nem csak az egyházi, hanem a nem vallásos réteg és a fiatal korosztály számára is befogadható, illetve szórakoztató.

“Azért nyúltunk a GIF műfajához nyúltunk, mert ez képes a reformáció témakörét újszerűen tálalni és ezt a bonyolultabb témát humorosan és szerethetően a szélesebb közönség számára is átadni. Azáltal, hogy e néhány másodperces történetekben a múlt és a jelen találkozik, hangsúlyozzuk a reformáció alapvető üzenetét, miszerint a lassan 500 éves mozgalom képes a folyamatos megújulásra, akár 2016-ban, GIF-ek formájában is.” – szól a MITTE közleménye.

Az elkészült GIF-ek szabadon felhasználhatóak, hamarosan pedig még több animáció követi a meglévőeket, melyek a Reformáció Emlékbizottság hivatalos weboldalán és Facebook oldalán találhatóak meg.