Skip to main content

Nagy sikert ért el a MITTE integrált kampánya, amellyel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) fizikus-mérnök alapszakát népszerűsítettük. A jelentkezési időszak során, több mint 80 diák jelölte az első helyen a szakot a felvételi sorrendjében!

Az angol nyelvű képzés Magyarországon első alkalommal, 2023 szeptemberében indul, amely olyan fontos tudással vértezi fel a hallgatókat, mint a mesterséges intelligencia, fenntartható energia, innováció és kvantumtechnológia.

A MITTE felelt a szakot pozicionáló kommunikációs és kreatív stratégia tervezéséért, teljes arculatának kialakításáért, sajtó- és social kommunikációjáért, valamint weboldalának megalkotásáért. A kommunikációs aktivitásokkal az egyetem magas szakmai színvonalát, valamint a fizikus-mérnök szakma aktualitását, piacképességét és az új szak hiánypótló jellegét hangsúlyoztuk és kiemelt célunk volt, hogy közérthetően mutassuk be a tudományterület fontosságát. 

Az arculat tervezése során olyan színekkel dolgoztunk, amelyek a kutatás-fejlesztés és az innováció asszociációit hívják elő; míg a szak emblémájában egymásba fonódó két elem a fizikusi és mérnöki tudomány ötvözését szimbolizálja. A kétnyelvű honlap a képzésről, a karrierlehetőségekről és az egyetemi életről is sok hasznos információt kínál, sőt betekintést enged az egyetem volt hallgatóinak inspiráló történeteibe is. Az egyedi és modern kialakítás pedig minőségi felhasználói élményt nyújt az oldalra látogatók számára. A szak népszerűsítéséhez egy látványos imázsfilm is készült, amely bemutatja az új képzés specializációit és az egyetemi campust is. 

A fizikus-mérnök szak a Bosch és a Semilab vállalatok támogatásával indul, akik szakmai nagykövetként is a kampány mellé álltak. A vállalatok által biztosított gyakornoki és karrierlehetőségeket infografikákon és a képzés weboldalán is ismertettük. 

A hallgatók garantáltan sok tudással és élménnyel gazdagodnak majd, az induláshoz sok sikert, a felvételizőknek sok szerencsét kívánunk és köszönjük a közös munkát a BME TTK csapatának!