Skip to main content

A Budapest Design Map 2013 óta folyamatosan frissülő térkép. Segítségével a főváros legkiemelkedőbb, design szempontból releváns helyszínei közül válogathatunk a karácsonyt megelőző időszakban is.

A fővárosi design színtér kalauza főként magyar designüzleteket, bútorboltokat és design szempontból releváns üzleteket mutat be. Számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a térképen, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz.

A térkép sokszínű kínálattal várja az érdeklődőket. A luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintage butikok, kézműves műhelyek multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett designstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az egyedi ingyenes kiadványban.

A 2020-as Budapest Design Map

A térkép nyomtatott változatát ingyenesen, közel száz fővárosi helyszínen terjesztik; online már elérhető a Budapest Design Week honlapján, ahol az interaktív térkép mellett, cikksorozat formájában számos üzlet is részletesen bemutatásra kerül.

A Budapest Design Map a Budapest Design Week kiadványa.

A Budapest Design Week 2004-ben a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében jött létre. Célja, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában. Emmellett pedig a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban játszik szerepet.

A rendezvénysorozat kiemelt célja, hogy a társadalmi hasznosság mellett a design gazdasági jelentőségére hangsúlyt fektessen. A programsor elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő lehetőségekre mind gazdasági, mind pedig üzleti szempontból, megcélozva ezzel a gazdasági döntéshozók körét és a hazai vállalkozásokat.