Skip to main content

A járványhelyzet miatt idén ügyfelünk, a Budapest Brand Nonprofit Zrt Budapesti karácsony kezdeményezésével online platformra helyezte át a Budapesti Karácsonyi Vásárt. A szervezet fő célja, hogy ezzel is segítse a Magyar Kézműves Szövetség iparművészeit és kézműveseit. A MITTE a karácsonyi vásár egyedi online brandjével, illusztrációkkal, a kampány weboldalának dizájnjával és sajtótámogatással segítette a jótékonysági kampányt.

A Budapesti karácsony weboldala

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja. Emellett pedig Európa egyik legkeresettebbje. Idén a járványhelyzet miatt a többi vásárhoz hasonlóan nem tartják meg a Vörösmarty térit sem. Ennek ellenére a főváros turisztikai szervezete rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit.

A kezdeményezésben összesen hat kategóriában, közel ötven alkotó vesz részt.

“A hazai kézműves- és kreatívipar támogatása talán még soha nem volt ennyire fontos, mint most. Komolyan vesszük a koronavírus-járvány következtében kialakult problémákat. A Budapesti karácsony kampányunk során arra kérjük a lakosságot, hogy hazai kézműves alkotóktól, iparművészektől válasszanak ajándékot az idei ünnepekre, ezzel is támogatva őket. Kis ajándék is nagy segítség kézműveseinknek” – emelte ki Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója a Budapestikaracsony.hu oldalon.

A több mint két évtizede működő emblematikus adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján. “Vásárlóink szeretnek találkozni velünk, és hazavinni egy kis emléket az otthonukba. Idén rendhagyó módon, főleg az online térben várjuk vevőinket, hogy megismerjék a hazai kézműves mesterségeket. Folyamatosan ötletajánlóval jelentkezünk a Magyar Kézműves Szövetség Facebook.oldalán is, hogy megismerjék a »nagy mesterségeket«, amely nem könnyen tanulható, apáról fiúra szállt örökség. Ne feledjék, a kézművesség az érték!” – emelte ki a Budapestikaracsony.hu-n Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.