Skip to main content

Életműrekord született ügyfelünk a Virág Judit Galéria kortárs és klasszikus aukcióin. A június 1-jei kortárs árverésen legmagasabb áron, 55 millió forintért Keserü Ilona Marilyn és a tenger című alkotása kelt el. A klasszikus aukción 220 millió forintért vásárolták meg Rippl-Rónai József Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című festményét. Gratulálunk!👏🎉

A magyar aukciókon mindig kiemelt érdeklődés övezi Rippl-Rónai József „otthon képeit”. A Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című festmény az érett kukoricás stílus felé vezető út egyik fontos állomása. Izgalmas licitharc után az alkotásért 220 millió forintot fizettek. Ezzel az eredménnyel nemcsak életműrekord született, de Tihanyi Lajos Pont Saint Michel és Munkácsy Mihály Poros út I. című alkotásai mellett bekerült a magyar aukciók történetének harmadik legmagasabb áron elkelt festményei közé is.

Életműrekord: 220 millió forintért Rippl-Rónai József Piacsek bácsi a Niklay lányokkal című festménye

A két részletben megrendezett aukció második napján 156 tétel került kalapács alá. Óriási érdeklődés mellett a licitek telefonon, vételi megbízás útján és a galéria saját online rendszerén keresztül érkeztek, nemcsak Magyarország területéről, hanem többek között Ausztráliából, Franciaországból, Lengyelországból és Ausztriából is.  A kétnapos aukció forgalma megközelítette az 1,3 milliárd forintot. 

A Virág Judit Galéria és Aukciósház a régió legnagyobb műkereskedelmi intézménye, elsősorban a XIX-XX. századi magyar festészet kutatásával, bemutatásával és aukciók szervezésével foglalkoznak. Sokszínű tevékenységükhöz párosul még a Zsolnay kerámiák bemutatása és kereskedelme, valamint kortárs kiállítások szervezése is.

A MITTE teljes körű PR, social media és online marketing menedzsmentet nyújt a Galériának, valamint grafikai anyagokat, imázsfotókat és imázsfilmet készítünk számukra.