Skip to main content

Ügyfelünk, Fehér Zsolt nemzetközi HR tanácsadó és az Impact HrTech Hub, a HR szektorban tevékenykedő angyalbefektető csoport elemzést készített a globális és hazai HR Tech piacról. 486 HR szektorban működő startupot vizsgáltak meg a globális piacon. Az elemzés kimutatta, hogy a közel 500 nemzetközi HR Tech startup összesen 6,5 milliárd dollár befektetést kapott, míg a mintegy 50 magyar HR Tech startup 28 millió euro befektetésben részesült.

Ügyfelünk, Fehér Zsolt nemzetközi HR tanácsadó és az Impact HrTech Hub elemzést készített a globális és hazai HR Tech piacról.

A HR Tech (emberi erőforrás technológia) piac a többi startup területhez hasonlóan dinamikus ütemben növekszik. A gépek, eszközök és egyéb erőforrások robotizálása és automatizálása után a jövőben a menedzserek már elsősorban a munkaerő menedzsmentjéért lesznek felelősek. Azok a cégek, amelyek képesek minél jobb döntéseket hozni a csapattagjaik kiválasztásában és fejlesztésében, illetve hatékony HR-menedzsment megoldásokat használnak, előnyt élvezhetnek az üzleti versenyben. Ezért kiemelten fontos, hogy elemezzük azokat a HR tech vállalkozásokat, amelyek megoldásaikban releváns tudományos háttérrel és a lehető legnagyobb profitabilitási rátával rendelkeznek.

Fehér Zsolt nemzetközi HR tanácsadó szerint a hazai HR tech vállalkozások nagyobb befektetéseihez további szakmai és módszertani fejlesztés szükséges, viszont a jelölt szakmai szempontok mentén történő támogatása mellett a hazai HR tech fókuszú vállalkozások is jelentős nemzetközi sikereket érhetnek el, így elképzelhető, hogy pár éven belül a szektor kiemelkedő figyelmet kap majd a hazai és nemzetközi befektetők portfóliójában.

A HR Tech Startup elemzés innen letölthető.

Fehér Zsolt az Impact HrTech Hub nemzetközi HR szakértője. A szakember feladatai közé tartozik a disztribútorokkal való kapcsolattartás, valamint a Hogan termékek és a márka európai ismertségének megerősítése.

A MITTE personal branding stratégiát dolgozott ki Fehér Zsolt számára és havi szintű sajtómenedzsmenttel támogatja szakmai pozicionálását.