Skip to main content

Ingyenesen lehet sikeresebbé tenni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) szolgáltatásával  a kis- és középvállalkozásokat. Az oltalmakkal és az IP Scan fontosságával foglalkozó kampány kidolgozásáért és lebonyolításáért a Mitte felel.

Ügyfelünk legújabb kampányában az IP Scan szolgáltatását népszerűsíti, amely a hazai kis- és középvállalkozásokat segíti egyedi elemzéssel és tanácsadással szellemitulajdon-stratégiájuk kialakításában, és az igényeiknek megfelelő oltalmak kiválasztásában. 

Az IP (intellectual property), vagyis a szellemi tulajdon különböző formáinak (például szabadalom, védjegy, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog, üzleti titok, hasznosítási szerződések), valamint a kutatás-fejlesztési eredmények hatékony menedzsmentjével és kiaknázásával jelentős üzleti előnyök érhetők el a recesszió időszakában is. Az IP-tudatos vállalkozások akár 20 százalékkal több bevételt könyvelhetnek el, mint azok a cégek, amelyek oltalmak nélkül működnek. A kampánnyal az SZTNH a hatékony szellemitulajdon-kezelésben rejlő lehetőségekre hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét.

Az IP Scan folyamata

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának díjmentes szolgáltatása segít felmérni, hogy miből lehet szellemi tulajdonjogot szereznie egy-egy vállalkozásnak. A hivatal a diagnózison keresztül segíti a mikro-, kis- vagy középvállalkozásokat egyénre szabott szellemitulajdon-auditálással, melynek eredményeként hatékony IP-stratégia alakítható ki. Az adott vállalkozásra vonatkozó IP Scan elemzés legkésőbb az első interjút követő pár héten belül készül el. A diagnózis ismeretében lehetőség van újabb konzultációra az SZTNH szakembereivel.

Ügyfelünk kampányának teljes sajtókommunikációjáért a Mitte felel. Ezen felül folyamatos és aktív közösségi média kommunikációt biztosítunk, hogy szélesebb körben ismerjék meg az oltalmakat és az IP Scan szolgáltatást a kis- és középvállalkozások.  Csapatunk hirdetéskezeléssel és új vizuális megjelenéssel is segítette a projektet. Egyedi kampányarculatot hoztunk létre, és készítettünk a szolgáltatást népszerűsítő és a kampánynagyköveteket bemutató testimonial videókat és infografikákat.