Skip to main content

Ügyfelünk a Skanska Hungary összefoglaló kiadványt készített a rugalmas munkahelyi stratégiákról, melyből megtudhatod, hogy milyen irodapiaci trendek vannak kibontakozóban.

A legfontosabb irodapiaci trendek:

Az 5 legfontosabb piaci trend közül bemutatunk most hármat.

70/30-as szabály: A jövőben az irodaterek 30%-a ugynevezett „harmadik térként” fog szolgálni: a hagyományos iroda és az otthon között helyezkednek majd el. Ötvözni fogják az otthon és az iroda minden előnyét, miközben nélkülözik a zavaró tényezőket.

Tévedtek azok, akik leírták a fizikai irodák: A hagyományos irodák nem fognak eltűnni, de céljukat újradefiniálják. Kutatások kimutatták, hogy a dolgozók hiányolták irodájukat a pandémia alatt, azt állítva, hogy kielégítőbbnek találják az irodai ergonómiát.

irodapiaci trendek

Az elvárások ütközése: A kereskedelmi irodai ingatlanok fejlesztői egyre inkább jelen lesznek az ágazatban. A fejlesztésre két erős elvárás irányul a hatékony bérbeadás modellje alapján. Egyrészt a bérlők rövidebb bérleti szerződéseket fognak igényelni kisebb helyiségek esetén. Másrészt az épület megvásárlásában érdekelt befektetőknek továbbra is jól biztosított, hosszú távú bérletre lesz szükségük. Úgy tűnik, hogy az elvárások közötti megoldás rugalmas, ami ideális kiegészítő megoldás lehet a meghosszabbított bérleti szerződésre.

A Skanska Hungary kiadványa itt olvasható teljes egészében, angol nyelven: https://bit.ly/3h0LpDQ

2020 augusztusától a MITTE felel a Skanska magyarországi PR tevékenységéért, többek között a hazai közösségi média menedzsmentért, valamint a vállalati és projektekkel kapcsolatos kommunikációért.