Skip to main content

Kit vegyünk fel? Mennyibe kerül egy munkatárs megtalálásának teljes folyamata? Ki a jó HR-tanácsadó? Ezekre a kérdésekre keresi a választ ügyfelünk, Fehér Zsolt nemzetközi HR tanácsadó és az Impact HrTech Hub, a HR szektorban tevékenykedő angyalbefektető csoport közös elemzésükben.

Mint minden területen, a humánerőforrás-tanácsadásban is egyre nagyobb figyelmet kap a digitalizáció. Az úgynevezett HR-tech – amit emberierőforrás-technológiai piacnak fordíthatnánk – a többi startup-területhez hasonlóan dinamikus ütemben növekszik. 

A gépek, eszközök és egyéb erőforrások robotizálása és automatizálása után a jövőben a menedzserek már elsősorban a munkaerő menedzsmentjéért lesznek felelősek. 

Azok a cégek, amelyek képesek minél jobb döntéseket hozni a csapattagjaik kiválasztásában és fejlesztésében, illetve hatékony megoldásokat használnak a HR-menedzsmentben, előnyt élvezhetnek az üzleti versenyben. Ezért kiemelten fontos, hogy elemezzük azokat az emberierőforrás-technológiai vállalkozásokat, amelyek megoldásaikban releváns tudományos háttérrel és a lehető legnagyobb profitabilitási rátával rendelkeznek.

Fehér Zsolt HR tanácsadó

Az Impact HrTech Hub, a HR-szektorban tevékenykedő angyalbefektető csoport elemzést készített a globális és hazai HR-tech-piacról. 486 HR-szektorban működő startupot vizsgáltak meg a globális piacon, hogy felmérjék a szektorba történő teljes befektetés összegét és azt, hogy a befektetők hogyan mérik a befektetés sikerességének valószínűségét.

Az elemzés kimutatta, hogy a közel 500 nemzetközi HR-tech startup összesen 6,5 milliárd dollár befektetést kapott, míg a mintegy 50 magyar, hasonló területen tevékenykedő startup 28 millió euró befektetésben részesült.  Jelenleg még kevés magyar cég felel meg a nagyobb befektetések terén sikeres globális cégek szakmai kritériumrendszerének, de megfelelő módszertani fejlesztéssel mindez könnyen elérhető lehet a közeljövőben. 

Az elemzés további részletei a Forbes oldalán olvashatóak: https://forbes.hu/legyel-jobb/hr-tech-human-eroforras