Skip to main content

Kiskőrös városbranding esettanulmány

Kiskőrös Bács-Kiskun megye és a régió tradicionális városa, kistérségi központja, 2022-ben ünnepelte várossá avatásának 50. évfordulóját. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a városvezetéssel közösen megalkottuk Kiskőrös város hosszútávú kommunikációs stratégiáját és megújítottuk a kiemelt kulturális intézményeinek arculatát. Az együttműködés során a célunk az volt, hogy a település országos ismertségét, valamint turisztikai vonzerejét erősítsük.  

 

Kampányainkkal a vidéki, a fővárosi és a határon túli magyar lakosságot egyaránt megszólítottuk, kiemelten a kulturális célú turistákat, a nyugdíjasokat és a fiatalokat. A kulcsüzenetek arra épültek, hogy Kiskőrös minden korosztály számára egy igazi

 

“kulturális, gasztronómiai és természeti élmény a Kiskunság szívében”.

 

KISKŐRÖS PETŐFI 200 ARCULATA ÉS NYITÓESEMÉNYE

A bicentenáriumi évet 2022. március 15-én nyitotta meg Kiskőrös városvezetése. Csapatunk felelt a megnyitó esemény sajtótájékoztatójáért és közösségi média kommunikációjáért.  

A Petőfi 200 emlékév alkalmából a városnak egyedi arculatot is terveztünk, ezen Petőfi szülőhelye előtt tisztelegve az ikonikus Szülőház embléma mellett megjelenik egy magyar zászló motívum is.

A forradalmi Petőfi-kultuszt kortársabb megoldásokkal gondoltuk újra. Javaslatunk alapján a városvezetés versmondó flashmobot is szervezett a helyi lakosok, főként a diákok bevonásával: a közösségi eseményen több százan szavalták el közösen Petőfi Sándor Nemzeti dal című művét. 

Az esemény kommunikációjával több mint 40 sajtómegjelenést, TV és rádiós interjúkat, nyomtatott és online megjelenéseket generáltunk. 

VÁROSI ESEMÉNYEK ARCULATA ÉS KOMMUNIKÁCIÓS AKTIVITÁSOK

Kiskőrös életében Petőfi személyi kultusza mellett a szlovák kulturális gyökerek és a gasztronómia is fontos szerepet játszanak. Májusban a város kiemelt eseményeit, a Szlovák Lakodalmas és Országos Rétesfesztivál programjait, közösségi média kampánnyal és sajtómenedzsmenttel, valamint Lázár Séf nagyköveti munkájával támogattuk. A Lakodalmas és Rétesfesztivál kommunikációjában a helyi szokások és értékek az általunk tervezett modern arculati elemekben köszönnek vissza. 

A kampány során a közösségi média felületeken meghirdetett programok több, mint 110 000 felhasználóhoz jutottak el, míg az országos sajtó közel 60 megjelenésben foglalkozott az eseménnyel. 

KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEK MÁRKÁZÁSA

Kiskőrös kulturális életének központi intézményei a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, valamint a János Vitéz Látogatóközpont. A nyár folyamán megújítottuk a múzeumok arculatát, új weboldalakat, kiadványokat és grafikai tartalmakat terveztünk számukra, emellett pedig újragondoltuk és menedzseltük az intézmények közösségi média oldalait.

A marketingkommunikációnak, hirdetéseknek és izgalmas grafikai anyagoknak köszönhetően széles körben népszerűsítettük a kiskőrösi intézményeket, melyek az aktivitásokkal 1100 új követőt szereztek, az oldalak posztjait pedig 200 000 felhasználó látta. A display és keresőszavas hirdetésekkel nagyjából 42 000 honlaplátogatót generáltunk.

A kulturális intézmények számára kiadványokat is szerkesztettünk, figyelemfelkeltő szín- és képi világgal, friss, tömör, szélesebb korosztály számára is befogadható szövegezéssel. Ügyfelünk ezeket a város rendezvényein és turisztikai találkozókon terjesztheti annak érdekében, hogy országszerte megismertesse a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, valamint a János Vitéz Látogatóközpontot, mint a város fontos nevezetességeit.

TÖRTÉNELMI EMLÉKHELLYÉ AVATÁS SAJTÓESEMÉNYE

A Petőfi emlékév rendezvénysorozat részeként Petőfi Szülőházát történelmi emlékhellyé nyilvánították. Az ezt jelképező sztélét októberben avatták fel, a fém domborművel és felirattal díszített emlékoszlop röviden ismerteti az emlékházhoz kapcsolódó legfontosabb információkat.

A sztéléavatás PR kommunikációjáért csapatunk felelt, 50 sajtómegjelenést szerveztünk, köztük számos interjút, melyek főként az országos médiában, az online felületek mellett rádiókban, televíziókban is megjelentek. 

A VÁROS ELSŐ TURISZTIKAI KISFILMJE

Az együttműködés során a város turisztikai honlapját és közösségi oldalát is modernizáltuk: új webdizájnnal és színes, képes tartalommal láttuk el a felületeket, valamint elkészítettük Kiskőrös első turisztikai kisfilmjét is. A videón egy fiatal család ismeri meg azokat a kulturális, gasztronómiai programokat, amelyek igazán különlegessé teszik Kiskőrös városát. A film egy, a városban töltött hosszú hétvége sokszínű programjain kalauzolja végig a nézőit.

A videó 3 000 új követőt és alig két hét alatt 2500 organikus videómegtekintést eredményezett.