Skip to main content

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs napján számos fontos, a tudományt érintő bejelentés mellett a jövőben tervezett nagy programokról is lerántották a leplet, izgalmas technológiai demonstrációkkal. A BME-FIEK Innováció napi nagyrendezvénye jelentős sajtóvisszhangot kapott.

Lezajlott ügyfelünk, a BME-FIEK Innováció napi nagyrendezvénye

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ az Egyetem innovációhoz kapcsolódó tevékenységeit szervezi, koordinálja és erősíti, mellyel jelentősen hozzájárul az intézmény tevékenységének kiteljesítéséhez. Az Egyetem jogi keretei között teremti meg annak lehetőségét, hogy hosszú távú stratégia mentén, egységesen kezelje az ipari szereplők és az Egyetem között létrejött kapcsolatok különböző, eddig elkülönülten kezelt területeit.

A BME-FIEK Innováció napi eseménye itt tekinthető meg teljes egészében:

A BME FIEK projekt meghatározó transzformatív folyamatokat indított el az egyetemen, amelyek elősegítették a nagy tématerületi kihívásokhoz kapcsolódó, több tudományterületet összekapcsoló kutatásokat és biztosították a karok szakértelmének hatékony ipari hasznosulását – fejtette ki Dr. Levendovszky János, tudományos és innovációs rektorhelyettes.

A MITTE médiatervezési és PR stratégiai tanácsadói feladatok mellett a PR- és sajtómenedzsment feladatokért, az online, offline médiakampányok tervezéséért és kivitelezéséért felel. A fentieken túl az online közösségi média felületek menedzselése és a médiavásárlás is feladatukat képezi.

A rendezvényről a teljes beszámoló itt olvasható: https://raketa.hu/innovacios-napot-tartott-bme-izgalmas-eloadokkal-es-temakkal

FIEK

A Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programot 2017-ben hirdette meg az EMMI, azzal a céllal, hogy javítsa a felsőoktatási intézmények kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységeinek a feltételrendszerét. A Műegyetem kutatói öt tématerületen folytattak meghatározó kutatásokat. Ezek a 

  • nanotechnológia és anyagtudomány, 
  • a biotechnológia,
  • mesterséges intelligencia és okos város, 
  • a mesterséges intelligencia és a jövő közlekedése, 
  • valamint a víztudomány és katasztrófa megelőzés. 

A tématerületi projektekben nem csak az egyetem főállású kutatói vettek részt, sok doktorandusz hallgatót is bevontak. A Műegyetem innovációs eredményeinek köszönhetően egyre hatékonyabban tud nemzetközi pályázatokon is részt venni.