Skip to main content

A Nordic Light Trio irodaépület ügyfelünk, a Skanska Hungary ingatlanfejlesztő és a Paulinyi & Partners építésziroda példás együttműködéséből született. Az Építészfórum cikkében tervezői és fejlesztői oldalról is bepillanthatunk a projekt műhelytitkaiba.

A Váci úton egymást érik a különböző irodaépületek, amelyek mind valami egyedi látványelemmel igyekeznek felhívni magukra a figyelmet. Az NLT esetében, az együttes záró épületeként a Paulinyi & Partners építésziroda más utat választott.

Építészfórum
Nordic Light Trio. 
Építészet: Paulinyi & Partners. 
Fotó: Réthey-Prikkel Tamás

Régi együttműködés eredménye a Nordic Light irodaház együttese, amelynek építése még 2013-ban kezdődött. A fejlesztők és a tervezők is hamar belátták: a kiváló pozíciójú területen érdemes az egész háztömb beépítésével egy rendszerbe illeszkedő, komplexebb együttest létrehozni. E törekvés befejező épülete a Trio, amely közrezárja a védett, belső kertet, az egész projekt legjellegzetesebb elemét, amely zöld oázisként uralja az azt körülvevő irodaházakat látványát.

Építészfórum

A Skanska közel száznegyven éves múltjával mára a világ ötödik legnagyobb ingatlanfejlesztő- és kivitelező vállalatává vált; a magyar piacon több mint 30 éve van jelen. A cég fő tevékenységeit a projektmenedzsment, a bérbeadás és az ingatlanüzemeltetés alkotják, ugyanakkor jelentős tapasztalattal rendelkezik az építés, kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés, lakóingatlan- és infrastruktúra- fejlesztés területén. Olyan nagyszabású épületek fejlesztése kapcsolódik hozzájuk, mint például a West End Business Center, vagy az első magyarországi WELL minősítésű Nordic Light irodaépület.

Az együttműködés keretei között 2020 augusztusától a MITTE felel a Skanska magyarországi PR tevékenységéért, többek között a hazai közösségi média menedzsmentért, valamint a vállalati és projektekkel kapcsolatos kommunikációért.