Skip to main content

Hatalmas siker, 2020-as aukciós rekordot állított fel ügyfelünk a Virág Judit Galéria. Tihanyi Lajos Aktja 95 millió forintért, míg Munkácsy Mihály Naplemente című alkotása 90 millió forintért cserélt gazdát a téli online aukció folyamán. Az idei évben az aukciók az online térbe költöztek. A műtárgybefektetéssel szembeni bizalom viszont rendületlen, és az egyik legstabilabb pozíciót élvezi a befektetési lehetőségek között.

A műkereskedelemben is jelentős változásokat hozott az idei év: felgyorsította a digitálist átállást, az aukciók az online térbe költöztek. Ám a vásárlói kedv azt mutatja, a műtárgybefektetéssel szembeni bizalom rendületlen és az egyik legstabilabb pozíciót élvezi a befektetési lehetőségek között. A körülményekhez igazodva téli aukcióját is online rendezte meg a Virág Judit Galéria. Ezzel követte a nemzetközi aukciós házak gyakorlatát. Az aució ráadásul tematikusan, két részletben zajlott.

Online aukció: Munkácsy Mihály Naplemente című műve, amelyet végül 90 millió forintért vásároltak meg.

A téli online aukció egyik legnagyobb szenzációja Tihanyi Lajos Aktja volt, melynek hátoldalán egy korábban ismeretlen női portré látható. A mű 40 millió forintos kikiáltási árról indulva 95 millió forintért cserélt gazdát. Szintén kiemelkedő érdeklődés övezte Munkácsy Mihály Naplemente című művét, mely bensőséges tájszemléletével az életmű egyik legkülönlegesebb darabja. Az 50 millió forintos kikiáltási árról induló festményt hosszas licitharc után végül 90 millió forintért vásárolták meg.

Az aukció tövábbi részletéről a Portfolio oldalán olvashatnak.