Skip to main content

A Petőfi 200 emlékév részeként történelmi emlékhellyé avatták a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, emellett megújult az intézmény arculata, honlapja és kiadványa is. A költő szülőháza, Magyarország első irodalmi emlékháza előtt október 15-én avatta fel az emlékhelyet jelölő sztélét a Nemzeti Örökség Intézete.

Ezen felül két, Petőfi életét és művészetét feldolgozó állandó kiállítás is megnyitotta kapuit a városban. Az események sajtó kommunikációjáért és az emlékhely weboldalának, kiadványának létrehozásáért a MITTE Communications felelt.

Ügyfelünk számára átfogó kommunikációs és közösségi média kampányokat terveztünk valamint teljeskörűen menedzseltük is azokat. Mi végeztük Kiskőrös és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum sajtókommunikációját, interjúkat és sajtóegyüttműködéseket szerveztünk.

Arculatot terveztünk és összeállítottunk egy egyedi fejlesztésű honlapot is az intézmény számára, amely  részletes információkkal szolgál a Petőfi életéről szóló interaktív kiállítás iránt érdeklődők számára.

A színes képi megjelenés, az egyértelmű használat és a könnyű kezelhetőség mellett, a reszponzív kialakításnak köszönhetően a honlap minden eszközön minőségi felhasználói élményt nyújt. A részletes információszolgáltatás és a kézzelfoghatóság érdekében szerkesztettünk egy kiadványt is figyelemfelkeltő szín és képi világgal, jól eltalált és érdeklődést felkeltő szövegezéssel. Ezt az anyagot ügyfelünk széleskörűen használhatja a város kulturális rendezvényein, annak érdekében, hogy a célközönségén is túl, országszerte megismertesse a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum.

Az intézményekben lévő tárlat izgalmas, interaktív eszközökkel, animációk, vetítések, és különböző hanganyag segítségével ad áttekintést Petőfi költői pályájának ívéről. A két új állandó multimédiás kiállítás minden korosztály számára maradandó látogatói élményt nyújt.

Ügynökségünk elkötelezett támogatója a hazai kulturális intézményeknek, korábban már számos ehhez hasonló projektben vett részt, úgy mint a Radnóti Színház arculatának megújítása és a reformáció 500 éves jubileumának kommunikációja.

Tudj meg többet a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumről itt.