Skip to main content

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény január elsejével lépett életbe. Az új munkaszerződés aláírásának és a másodállásra vonatkozó kérvények leadásának határideje március 1. Kulcskérdés, hogy milyen szempontok vezérlik a jogállásról szóló orvosi döntéseket. Prima Medica ügyfelünkkel szakértői anyagot adtunk ki a témában. Olvassátok el a Portfolio cikkét!

Egészségügyi szolgálati jogviszonyról a Prima Medicával

A 2020 október 6-án elfogadott, és november 18-án hatályba lépett egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény legtöbb rendelkezése január elsejétől lépett életbe, ekkor alakult át az érintettek jogviszonya egészségügyi szolgálati jogviszonnyá, a hálapénz elfogadása pedig büntetendő cselekménnyé. Március elseje már az új munkaszerződés aláírásának és a másodállási kérvények leadásának határideje.

Az ország egyik legrégebbi magánegészségügyi hálózatát, a Prima Medica menedzsmentjét csak az elmúlt hónapokban 25 orvos, a jelenlegi gyógyítói létszámunk negyede kereste fel azzal a céllal, hogy közösen mérlegeljék a lehetőségeiket.

Hozzánk elsősorban a nagy tapasztalattal rendelkező idősebb orvosok, professzorok szeretnének jönni dolgozni. Olyan szakemberek, akik évtizedeken keresztül gyógyítottak az állami ellátásban, és most már nyugodtabb munkakörülményeket keresnek, elmélyültebb, specializáltabb munkát szeretnének végezni a magánellátásban, miközben továbbra is szeretnék tudásukat átadni a fiatalabb generációnak. Elsőrendű szempontot jelent számukra a jogállásról szóló döntésben a szakmai kiteljesedés, emellett kiemelten fontos a támogató szakmai háttér, a megfelelő eszközpark, illetve a folyamatos terápiás fejlesztések jelenléte az intézménynél

emelte ki Babai László, a Prima Medica Egészséghálózat alapító-igazgatója.