Skip to main content

2016-ban a múzeum teljes arculatáért feleltünk, majd idén először grafikai, júliustól pedig PR és hirdetési feladatokkal támogattuk az intézmény „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” című új kiállítását. Külön öröm számunkra, hogy több mint 30 ezer látogatóval zárult ügyfelünk a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása.

A Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása az Északi Járműjavítóban.

A tárlatot a múzeum új otthonában, az Északi Járműjavítóban rendezték meg július 16. és október 31. között, ahol a látogatók megnézhették a múzeum új otthonát és a magyar vasúttörténet emblematikus járműveit. Önálló kiállítással öt év után először jelentkezett a múzeum az új helyszínen, ahol igazán autentikusan tudták bemutatni a hazai vasúti járműgyártás történetét.

fotó: Nyitrai Dávid

Ügynökségünk felelt a projekt kommunikációs és hirdetési stratégiájának megtervezéséért, amelyet a múzeum munkatársaival közös workshopok keretében dolgoztunk ki. Az új tárlattal és a helyszíni programokkal kapcsolatos közösségi média jelenlétet, mind tartalomgyártási, mind hirdetéskezelési oldalon segítettük. Az együttműködés kiemelkedően sikeres volt. Az intézmény közösségi oldalainak követőtábora több ezer emberrel bővült, a tárlatról tudósító posztok pedig összesen 1.228.273 érdeklődőhöz értek el. A Facebook és Google megjelenések szintén több százezer emberhez értek el. A kifejezetten a kiállításra készült micro-site struktúráját is mi alakítottuk ki, továbbá a helyszíni branding kialakítására is megbízást kaptunk, vagyis a helyszínen található molinók tervezése és kivitelezése is feladataink közé tartozott, amelyek a Kőbányai út felől tájékoztatták a közlekedőket a kiállításról, hasonlóan a bejáratot jelölő molinókhoz és a nagy méretű épülethálóhoz, amelyet az Északi Járműjavító homlokzatára a kiállítás bejárata fölé helyeztünk ki. 

fotó: Nyitrai Dávid

Átfogó operatív ügynökségi feladataink közé tartozott a folyamatos sajtókommunikáció biztosítása, közös sajtótájékoztatók lebonyolítása és sajtóközlemények készítése, illetve sajtóbejárások és exkluzív interjúk szervezése. Sajtómegjelenésekben is kimagasló eredményt értünk el, közel 200 megjelenést generáltak a kiállítással kapcsolatos hírek. A közös munka sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a három és fél hónap alatt összesen 31 522-en voltak kíváncsiak a hiánypótló kulturális eseményre, amelyet egyes napokon több, mint ezren látogattak meg.  

Az óriási érdeklődésre való tekintettel, a kiállítást  várhatóan jövő tavasszal újra megnyitják a nagyközönség számára.