Skip to main content

Klasszikus zenék a hangulatodhoz? Igen! A világon egyedülálló online felületet fejlesztett ügyfelünk az Óbudai Danubia Zenekar Út a zenéhez néven. Az utazenehez.hu egyszerre online koncertterem és rendhagyó zenei videómegosztó, ahol hangulatok szerint csoportosítva lehet találkozni a klasszikus zene szórakoztató, vagy éppen drámai pillanataival.

A MITTE a kezdeményezést egyedi, videókra, képekre és sajtó, illetve social tartalmakra épülő kreatív kampánnyal támogatja. Nézzétek meg elsőként Janklovics Péter videóját.

Az Út a zenéhez oldal azoknak is belépőt jelenthet a klasszikus zene világába, akik eddig még nem nagyon találkoztak a műfajjal, de kíváncsiak és nyitottak lennének rá. A felületen ugyanis hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve válogathatunk a felvételek között, az egyperces részletektől a komplett művekig.

Nem a megszokott módon, vagyis zeneszerzők és műcímek szerint tettük kereshetővé a zenéket, hanem hangulatok szerint. Ezáltal megváltoztatjuk a felhasználók kiindulópontját. Így nem azzal az attitűddel kell az oldalra jönni, hogy én most klasszikus zenét, például Beethovent szeretnék hallgatni, hanem sokkal inkább azzal a nyitottsággal, hogy valaki szeretné megtudni, vannak-e olyan művek a klasszikus zenében, amelyek tetszenének neki, a személyiségéhez vagy a pillanatnyi hangulatához passzolnak. Fontosnak tartottuk, hogy egészen rövid részletek is elérhetővé váljanak, hiszen nem biztos, hogy valakinek van kedve és ideje egy teljes szimfóniát végighallgatni. Egy egyperces videóból azonban el tudja dönteni, hogy közel áll-e hozzá a stílus. Ezután tovább tud menni, és meg tudja hallgatni az egész művet, vagy akár egy egész koncertet is.

– emeli ki Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője.
Janklovics Péter, az Út a zenéhez nagykövete

Az Út a zenéhez klasszikus zenei videómegosztó kezdeményezésről bővebben a Budapest24 cikkében olvashattok, KATT: https://bit.ly/38pSM1v