Skip to main content

Ikarus buszok, ikonikus régi autócsodák és reptéri tűzoltóautó is várja a látogatókat a mozdonylegendák mellett az egykori Északi Járműjavítóban újra megnyílt „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik c. kiállításon. A MITTE a bel- és kültéri grafikai feladatokért, a bejárat branding, a social media és pr kampányért felelt.

Május 28-tól újra megnyitja kapuit a Közlekedési Múzeum leendő otthona az egykori Északi Járműjavító területén. A tavaly nagy sikert aratott kiállítás most kétszer nagyobb területenszámos újdonsággal várja a látogatókat. A páratlan ipari helyszínt és a hazai vasút történetét bemutató, Volt egyszer egy Északi… A történet folytatódik című időszaki kiállítás mellett a múzeum gyűjteményének legújabb szerzeményeit is először láthatja a közönség. 

Kép: Nyitrai Dávid // Közlekedési Múzeum

„Tavaly alig három hónap alatt több mint 30 ezer látogató keresett fel bennünket Kőbányán, a Közlekedési Múzeum leendő otthonában. Ez a tavalyi pandémiás helyzetben kiemelkedő számnak számít, és jól mutatja, hogy a Közlekedési Múzeumra milyen óriási igény van”

– emelte ki Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

A kiállítási anyagban szerepel többek közt egy Ford T-modell, egy nemrég restaurált faros Ikarus busz, egy eddig még nem látott DKW Meisterklasse, a FOAM-2 Dragon reptéri tűzoltóautó, a Magyar Televízió Ikarus autóbuszból kialakított egykori közvetítőkocsija, továbbá ZIM, Volga és Pobeda autók is. Látható lesz továbbá egy MTB-82 trolibusz, amivel a II. világháború után újra beindult a budapesti trolibusz-közlekedés. Az egyik legizgalmasabb kiállítási tárgy pedig eszovjet luxuslimuzin. A járművel az 50-es években az állami és vállalati vezetők jártak, és összesen 100 darab volt belőle az országban. Az időszaki kiállítás szeptember 30-ig látogatható. A főigazgató hozzátette, hogy

„Az új múzeum tervezése mellett egy tavalyi kormánydöntésnek köszönhetően jelentős gyűjteménybővítési és restaurálási programot indítottunk el, ennek első eredményeit be is mutatjuk látogatóinknak. A vasúti járművek mellett látható lesz faros Ikarus, két világháború közötti teherautó, Ford T-modell, illetve szovjet luxusautó is, vagyis a magyar közlekedés és a hazai járműipar számos kiemelt értéke.”

A Közlekedési Múzeum kiállításairól bővebb információ elérhető a múzeum honlapján.