Skip to main content

Mi történt a Duna Terasz Lakónegyeddel az elmúlt 13 évben? Milyen lehetőségek rejtőznek a Duna Terasz Grande beruházásában? Milyen szempontok alapján fejlődhet tovább a Foka-öböl környéke? Friss interjúban válaszol ezekre a kérdésekre Tóth Csaba, a Duna Terasz Grande beruházás mögött álló D&B Ingatlanfejlesztő Csoport ügyvezetője a Realista.hu oldalán!

– A Duna Terasz Lakónegyed közel tizenhárom éves múltra tekint vissza, mely idő alatt az egyik meghatározó lakásépítési projektjévé vált a népszerű 13. kerületi lokációnak. De mi történt konkrétan a projekt több mint egy évtizedes története során?

– 2008-ban közel 10 hektárnyi területet és egy félkész épületet vásároltunk ezen a területen. Így indult a Duna Terasz Lakónegyed, amelyben elsőként 362 lakást adtunk át 2009-ben, majd a következő évtized első éveiben a világgazdasági válság miatt a többi piaci szereplőhöz hasonlóan kivártunk, miközben valamennyi lakásunkat értékesítettük. 2015-16 környékén döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a következő ütemet, amely Duna Terasz Premium néven 2019-ben készült el, és a sikert jól jelzi, hogy az épületben felépült 322 otthont mind eladtuk. Ezt követően már a harmadik fázist, azaz a Duna Terasz Grandét is előkészítettük 790 lakással. Az építkezések tavaly kezdődtek el a generálkivitelező KÉSZ-csoport irányításával. Az értékesítés idén januárban indult meg. A Foka-öböl, a Cserhalom utca, Turóc utca és a Rákos patak által határolt telkeinken folyamatosan indítjuk a fejlesztéseket, most nagyjából a féltávnál lehetünk a teljes kiépítést tekintve.

A teljes cikkett itt tudjátok elolvasni: http://realista.hu/ingatlanpiac/zld-laknegyed-pl-a-foka-blnl-beszlgets-tth-csabval-a-db-ingatlanfejleszt-csoport-gyvezetjvel/139128