Skip to main content

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-00641

A kedvezményezett neve: MITTE Communications Kft.

A projekt címe: Az ISeeYou interaktív kommunikációs és marketingeszköz kifejlesztése a Mitte Communications Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 31,01 millió Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 64%

A projekt befejezésének dátuma: 2018. december 31

 

A projekt során megvalósított tevékenység:

Az ISeeYou fejlesztésének célja az volt, hogy olyan innovatív promóciós eszközt hozzunk létre, mely információval szolgál az egyes kihelyezett intézmények számára a vásárlók szokásairól és fogyasztói visszajelzéseket gyűjt olyan technológiai megoldások segítségével, melyek képesek interaktív gesztusokkal felkelteni a közelébe kerülő látogatók figyelmét.

 

Az ISeeYou működése 3 fázisra bontható:

  • Figyelemfelkeltés: olyan elegáns, de mégis élénk és fiatalos színvilágot választottunk mind a formaterv kialakításánál, mindpedig a kijelző tervezésénél, mely felkelti az eszköz mellett elhaladó járókelők figyelmét, így elősegítve a működésbe lépést.
  • Promóció: Az eszköz, amint a közelébe érnek, egy szenzor segítségével működésbe lép és helyszíntől (oktatási intézmény, kulturális központ, bevásárlóközpont, stb.), valamint a felismert emberi reakciótól függően rövid reklámot/videót játszik le, személyreszabva a lejátszott tartalmat a megszólítani kívánt célközönségre.
  • Kérdőív: az ISeeYou az adatgyűjtést feleletválasztós rövid, 4-5 kérdésből álló kérdőívvel végzi, mely utána az adatokat automatikusan feltölti egy cloud rendszerbe, valamint elküldi egy központi e-mail címre. A kérdőív végén a kitöltő jutalmat kap, kupon formájában. A feltöltött adatokból részletes elemzés készíthető a fogyasztói szokásokról.

 

Az ISeeYou a következő gesztusokat érzékeli és értelmezi: elhaladók száma, a gép előtt eltöltött idő, a kérdésekre adott válaszok, az elhaladók ruháinak színe, arc apró mimikái (mosoly, szemöldökráncolás, fej mozgása, száj mozgása, szem mozgása, stb.)

A piackutatás eredményei alapján két csoportra bonthatjuk a jelenleg piacon lévő konkurenciák típusait: a vásárlók elől “eldugott” számláló/adatgyűjtő eszközök, melyeknek nincsen interfésze, illetve az interfésszel rendelkező főként promóciós célokat szolgáló eszközök, melyek azonban csekély adatot gyűjtenek. Az ISeeYou egyedülállónak számít a hazai és nemzetközi piacon egyaránt, mivel mindkét igényt kiszolgálja és a mai fogyasztói szokások által elvárt trendekre reflektál.