Skip to main content

Sikerrel zárult ügyfelünk, az első Vince Díj és a Vince Gála és Borfesztivál minőségi italfogyasztás értékét közvetítő kampánya. A kezdeményezés kommunikációs feladataiért 2021 júliusától a Mitte felelt. 

A borkedvelők szeptember 23-tól október végéig közönségszavazáson választhatták ki kedvenc magyar boraikat, borászataikat, párlataikat a szakmai és közéleti nagykövetek által javasolt tételekből. A legtöbb szavazatot kapó tételeket november 5-én a Vince Gála és Borfesztiválon díjazták 33 kategóriában. Közel 7000-en szavazat alapján adták át a díjakat az újságírók, a szakma, a borszakértők és a borászok körében az ötcsillagos Mariott Hotelben. A díjátadót egy kétnapos borfesztivál követte, ahol az érdeklődők rendkívül kedvező pinceáron kóstolhatták meg a nyertes és jelölt tételeket.

Ügynökségünk felelt a projekt kommunikációs és hirdetési stratégiájának megtervezéséért, az esemény PR és közösségi média kommunikációjáért, mind tartalomgyártási, mind hirdetéskezelési oldalon. Emellett pedig kreatívok grafikai tervezése, hangulatvideók készítése, illetve a közéleti zsűri szervezése tartozott a feladataink közé.

Az együttműködés kiemelkedően sikeres volt. A Vince Gála és Borfesztivált népszerűsítő posztjaink több mint 500.000 embert értek el a Vince közösségi média felületein. A sajtókommunikációval pedig közel 5.000.000 emberhez értünk el.

Október során kóstolással egybekötött sajtóeseményt is szerveztünk ügyfelünknek, ahol az ország vezető borszakértői, borászai, a Vince nagykövetei és a szakújságírók megkóstolhatták a Vince Díjra jelölt tételeket. Az esemény helyszíne óbudai Takler Borbár volt.

A Vince Díj egyedülálló kezdeményezés, mivel a széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást. Emellett a közönségszavazás eredményei bepillantást adnak a magyar borfogyasztói szokásokba is. Jól mutatják, hogy a borfogyasztók fejében az ikonikus borvidékek összeforrtak bizonyos szőlőfajtákkal és viszont. A nyertesek között egyaránt megtalálhatóak prémium árkategóriájú tételek és kiváló minőségű belépő árszintű borok is.