Skip to main content

Számos új, a térség turizmusának fellendülését támogató projekt valósult meg Kiskőrösön. Okostelefonnal végigjárható Várostörténeti Digitális Túraútvonalat adtak át, kétnyelvű versautomata kapott helyet a főtér közelében és elkészült a város első turisztikai kisfilmje is, ami a legizgalmasabb helyi látnivalókon és helyszíneken kalauzolja végig nézőit.

A 2022-23-as Petőfi 200 programsorozat kapcsán Kiskőrös turisztikai fejlesztések sorát valósította meg; új kiállítást mutatott be a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum, létrejött a szórakoztató digitális túraútvonal, amelyet végigjárva a város történetével egy QR kódokat leolvasva ismerkedhetnek meg a látogatók. A Petőfi szülőház szomszédságában lévő Műfordítói Szoborpark bejáratánál elhelyezett felújított versautomatán pedig több nyelven hallgathatják meg az érdeklődők a legismertebb Petőfi-verseket.

Kiskőrös, digitális túrautvonal

Megújult a város turisztikai weboldala, amely a kiskőrösi kistérség kulturális, gasztronómiai és természeti élményeit egységes arculattal, átlátható és felhasználóbarát formában mutatja be. A honlap és arculat megújításáért ügynökségünk felelt. A hétvégi kikapcsolódásra vágyó belföldi turisták szálláslehetőségeket és egy speciális csomagajánlatot is megismerhetnek a honlapon. A kiskőrösi kedvezményekkel olyan kulturális és szabadidős intézmények látogathatók, mint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Képzőművészeti és Néprajzi Látványtár, a Szlovák Tájház, a János Vitéz Látogatóközpont és a Rónaszéki Fürdő.

A város első turisztikai ajánló filmje dinamikus vágásokra, feliratokra és grafikákra épülő videó egy fiatal család szemszögéből mutatja be azokat a kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző programokat, amelyek különlegessé teszik Kiskőrös városát. A MITTE által tervezett és kivitelezett film a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum új kiállításától kezdve a hagyományőrző Szlovák Tájházon át a gyógyvíz minősítéssel rendelkező fürdőn keresztül az országszerte ismert kiskőrösi borkultúráig kalauzol végig egy, a városban töltött hosszú hétvége sokszínű programjain. A látogatók nemcsak Kiskőrös, de a térség természeti értékeit is élvezhetik a környékbeli gyalogos és kerékpárutakon, valamint lovas farmokon.

Kiskőrös turisztikai film

Az idén 10 éves MITTE elkötelezett támogatója a kulturális intézményeknek és eseményeknek, korábban már számos hasonló kiállítás kommunikációjáért felelt, úgy, mint a Közlekedési Múzeum a Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című időszakos kiállítás, a Bohus-Lugossy Alapítvány támogatásával megvalósuló Glass Art NOW! üvegművészeti-és történeti kiállítás Velencében és a Budapest Design Week.