Skip to main content

A Duna Terasz Lakónegyed korábbi sikereinek nyomán elindult a Duna Terasz Vista kivitelezése Budapest egyik legzöldebb Duna-parti lokációjában, a Foka-öböl mentén, közvetlenül a vízpart mellett. A beruházás különlegessége, hogy a lakások nagy része örökpanorámával rendelkezik majd, architektúrájában pedig olyan emblematikus megoldásokat használtak, mint a hullámzó homlokzat vagy az öbölparti kapu. A lakóövezettel együtt a Foka-öböl partja is megújul és közterületté válik. A MITTE felel a projekt kommunikációs feladataiért, az arculat, a logó és a weboldal megalkotásáért, illetve image fotósorozat és videó elkészítéséért.

Megtörténtek az első kapavágások Budapest új, két lakóházból álló épületegyüttesének kivitelezésében. A fejlesztés során két 8-9 emeletes épületben 632 darab 30-117 négyzetméteres korszerű otthonnal bővül a XIII. kerület. A Duna Terasz házakhoz hasonlóan a lakásmixben itt is a piaci sztenderdtől eltérően nagyobb számban lesznek a 3-4-5 szobás lakások, de a befektetői réteget is célzó 1-2 szobás ingatlanokból is széleskörű választék kerül kialakításra. A fejlesztőhöz hűen ebben a lakóparkban is minden lakáshoz tartozik majd erkély vagy kert vagy terasz. A projekt átadása 2026-ban várható.

A Duna Terasz Vista a Foka-öböl, a Cserhalom, a Csele és a Fedélköz utca közötti területen épül meg. A közlekedési infrastruktúrának köszönhetően a belváros autóval alig több, mint 10 perc alatt érhető el, míg a Népsziget 10 perc, a Margitsziget pedig negyed óra alatt közelíthető meg. Ha a tömegközlekedést választjuk, egy perc sétára találjuk a 15-ös busz megállóját, valamint a Gyöngyösi utcai és Forgách utcai M3 metróállomásokat. Emellett a szolgáltatási környezet (Duna Pláza, Váci úti irodafolyosó) is rendkívül gazdag, ráadásul számos óvodát, iskolát és bölcsődét is találunk a közelben.

Az épületegyüttest tervező Fazakas Építésziroda, a fejlesztő elegancia és egyediség iránti elvárását többek között a hullámzó, dinamikus, mégis harmonikus alaprajzi geometriával, illetve az 1-es épület esetében alkalmazott egyedi, kapu alakzattal valósította meg. A két épület homlokzati képét domináló íves üvegkorlátok reflektálnak a vízparti környezetre, és izgalmas, változó mélységű, de praktikus kialakítású erkélykialakításokat eredményeznek. Az erkélylemezek előtt végigfutó törtfehér dekorelem az így kialakuló erkélystruktúrának kölcsönöz erőteljes karaktert.

A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport az építkezéssel párhuzamosan a Foka-öböl mentén körbefutó egykori ipari terület részeként funkcionáló parti sáv egy szakaszát rekreációs területté alakítja át, mely az átadás után közterületté válik.

„A Duna Terasz Vista budapesti viszonylatban teljesen egyedi lokációt és élményt nyújt, idillikus, vízparti életmódot biztosít a beköltözőknek, vízisportokkal, közeli hajókikötővel, part-menti sétánnyal, káprázatos naplementékkel, a családi otthont keresőknek és a befektetési célú vásárlóknak egyaránt. A tervezéskor törekedtünk arra, hogy minél több lakás élvezhesse a dunai és budai hegyekre néző lenyűgöző panorámát.”

emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezetője.

A fejlesztő nagy hangsúlyt helyez a lakók mindennapjait kényelmesebbé tevő közösségi szolgáltatásokra: az új fejlesztésben helyet kap közösségi klubszoba, játszószoba, outdoor iroda, napozóterasz, grillterasz fűszerkerttel, illetve játszótér is. Az eltérő vásárlói igények kiszolgálására érdekében a két házban részben eltérő műszaki felszereltséggel találkoznak majd az érdeklődők, közös paraméterként azonban mindkét épületben energiatakarékos hőszivattyúval kombinált hűtő-fűtő rendszer kerül kialakításra.

A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport több, mint 15 éve van jelen új lakóparkjaival Budapest egyik legnépszerűbb részében, a XIII. kerületben, közvetlenül a Duna mellett fejleszt.  A Duna Terasz a Vizafogó városrészben épülő lakópark fejlesztéseik közös márkaneve, melyek egy önálló közösséget, a Duna Terasz Lakónegyedet alkotják. A lakónegyed első, 362 lakásos lakóparkját 2009-ben adták át, majd következett a második ütem, a Duna Terasz Premium 2019-ben 322 lakással, ezt követte a 790 lakásos okos, zöld és egyedi közösségi megoldásokkal rendelkező Duna Terasz Grande, melyben jelenleg a műszaki átadások zajlanak.

A MITTE Communications a fenntartható építészet és design mellett elkötelezett ügynökség, mely a hazai kommunikációs piaci szereplők között egyedüli módon, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik kreatívipari és építőipari projektek brandépítésében és kommunikációjában. Az ügynökség olyan ikonikus márkákkal dolgozott az elmúlt években, mint a Skanska Magyarország ingatlanfejlesztő és -kivitelező, az S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság, az Europa Capital vagyonkezelő és a ConvergenCE irodafejlesztő, a Duna Terasz Grande lakóparkot fejlesztő D&B cégcsoport, a Loffice közösségi iroda, a Stay in Hungary független ingatlantanácsadó, Az Év Irodája független ingatlanszakmai díj, valamint a Paulinyi & Partners mérnöki cégcsoport.