Kiindulási pontunk

Az ALUKOV Európa egyik piacvezető medencefedéssel és mobil télikertek gyártásával foglalkozó cégeként ismert, mely 20 éve végzi tevékenységét a csúcsminőség és  megbízhatóság jegyében. Az ALUKOV által gyártott és forgalmazott CORSO mobil télikertre fókuszáló termékbevezető és értékesítéstámogató kampányunk során feladatkörünk a nemzetközi reklámfilm készítésétől sajtókommunikáción és médiavásárláson át online marketing-aktivitásokig, weboldal és cégbemutató kiadvány tervezéséig terjedt.

A kommunikációs és üzleti 

célok összekapcsolása

A MITTE integrált kampányának fő célja az volt, hogy miközben növeli mind a CORSO termék, mind az ALUKOV névismertségét PR-és arculati kommunikációval, egyúttal hosszú távon össze is kapcsolja ezeket a márkaneveket előbb a mobil télikert, majd a télikert fogalmával. Fontos szempont volt, hogy az értékesítéstámogatás jegyében kivitelezzük a kampányt, valamint, hogy támogassuk és erősítsük az ALUKOV trendalakító pozícióját a versenytársakkal szemben.
Elsődleges célcsoportként a magán- illetve a közösségi szférát jelöltük meg. Így a kampányban épp úgy megszólítottuk a családi házzal rendelkezőket, mint a terasszal rendelkező vendéglátóegységeket; valamint elértük az építő- és a designipar képviselőit is. Kulcsüzeneteinket a CORSO mobil télikert egyedi sajátosságai köré építettük fel, melyek között a súlypont a szerint változott, hogy mely célcsoport felé kommunikáltunk kiemelten az adott platformon.

Pr-kommunikáció és médiavásárlás

A PR-tevékenységünk során két célcsoportspecifikus témaajánlóval dolgoztunk, így mind a szakmai, építészet, design és lakberendezés, mind az életmód tematikájú médiaszegmenseket elértük szakmai trendanyagunkkal vagy életmód összeállításunkkal. Szakmai megjelenéseinkben a CORSO mobil télikert praktikusan alakítható, építészetileg, esztétikailag kimagasló szerkezetét, professzionális kivitelezését hangsúlyoztuk. A lifestyle & business médiumokban a termék személyre szabhatóságát, elegáns letisztult stílusát, a mobil télikertben rejlő sokszínű felhasználási lehetőségeket emeltük ki.
A témaajánlókkal ingyenesen generált megjelenések értéke igen magas lett: a bevett PR-és reklámhatékonysági mutatóval számolva több mint 15 millió Ft értékben jelentünk meg a célcsoportok szempontjából fontos és minőségi felületeken. Ezek közül több az adott médium cím- vagy rovatoldalán is kiemelést kapott – ez egyértelmű visszajelzés volt a médiumok részéről arról, hogy témaajánlóinkat, a komplex szöveg-és fotóanyag révén minőségi tartalomnak ítélték meg. Vásárolt felületeinken szintén olvasmányos, érdekes, a szerkesztőségi tartalmak közé illeszkedő összeállításokat jelentettünk meg a FORBES, a MARIE CLAIRE, az ELLE és a Nők Lapja Enteriőr magazinokban.

Nemzetközi reklámfilm

és imázsfotók

A nemzetközi reklámfilm és az imázsfotók elkészítésekor az elsődleges szempont a CORSO mobil télikert mindennapi, természetes környezetben való bemutatása volt és olyan atmoszféra érzékeltetése, mely akkor lehet jelen otthonunkban, ha azt kiegészítjük egy ilyen télikerttel. Az elsősorban imázskommunikációs fotó-és videóanyagok kiemelt szerephez jutottak a kampánysorán: sajtóanyagainkban épp úgy visszaköszöntek ezek, mint a CORSO-val foglalkozó landing oldalon és kiadványban.

Termékoldal

és kiadvány kialakítása

Az izgalmas struktúrájú, mozgóképpel indító weboldal illetve a cég- és termékismertető kiadványok kialakításakor célcsoportspecifikus tartalmakat különítettünk el. Egyik fő üzenetünk  a CORSO mobil télikertet mint az ingatlan értékét növelő, praktikusan és sokszínűen kihasználható új teret emelte ki a magánszféra felé. A közösségi szféra, a vendéglátó egységek megszólításakor az Alukov termékét mint korszerű, hosszú távon is fenntartható megoldást pozicionáltuk, mely bármely kerthelyiséggel rendelkező üzlethez illeszkedik. Mind a weboldalon, mind a kiadványban ötvöztük az imázskommunikációs, valamint az informatívabb tartalmakat, a CORSO mobil télikert teremtette különleges atmoszféra leírásától a műszaki jellemzők közléséig. Elegáns, magas minőségű kép-és videóanyagot az integrált kampány jegyében hatékonyan társítottuk ezekhez a felületekhez is.

Online marketing

Online marketing aktivitásaink között a Google Display Network és Facebook hirdetések, valamint targetált eDM kiküldések szerepeltek. Mindhárom csatornán elértük a szakmai és lakossági célcsoportokat is, az adott csoportra szabott üzenetekkel, kulcsszavakkal és kreatívokkal. Hirdetési kampányunkban közel 20%-kal több megjelenést generáltunk, mely elsősorban a Display hirdetések sikerének volt köszönhető, ahol a tervezett 8 millió helyett végül közel 17 milliószor jelentünk meg hirdetéssel. Emellett a tervezettnél több mint 7-szer annyi kattintást értünk el az előre becsült ár mindössze 14%-áért. A Facebook hirdetések a hirdetési kampány legmagasabb eredményét hozták, ahol a kattintások mértéke a becsülthöz képest 788%-kal növekedett.
Az eDM-eket tekintve geotargetált és teljes mértékben szakterületeket célzó adatbázisokkal is dolgoztunk, valamint olyannal, mellyel a lakossági (családi házzal rendelkezők) és a szakmai célközönséget (az építészmérnöktől a formatervezőkön át a vendéglátásig) egyaránt megszólította: utóbbinál szignifikánsan, közel 4-szer több kattintás született.

Konklúzió

Termékbevezető és értékesítéstámogató kampányunk során sikeres volt mind a magán-, mind a vendéglátó szféra megszólítása, illetve a CORSO mobil télikert és az ALUKOV mint prémium minőséget képviselő márka pozicionálása. A megfelelő célcsoportazonosítás és a kulcsüzenetek letisztítása a komplex és integrált kampány során kulcsfontosságú volt – ezekhez mérten tudtuk felrajzolni, mely csatornák támogathatják a kitűzött kommunikációs és üzleti célokat egyaránt egy olyan termék és vállalat esetében, mely egyaránt szól szakmai körökhöz és magánügyfelekhez.
15
értékben ingyenes PR-megjelenések
20
-kal több hirdetési megjelenés a tervezettnél
778
-os növekedés Facebook hirdetések kattintásaiban