A KAMPÁNY KIINDULÁSI PONTJA

A nemzetközileg elismert designer-beton cég az együttműködésünket megelőző évben átfogó
fejlesztésen esett át: a Docler Investments 2012-ben döntött úgy, hogy 240 millió forintot helyez ki
az IVANKA piacépítési törekvéseinek támogatására, valamint segíti a sorozatgyártó kapacitás létrehozását
és a további nemzetközi terjeszkedést. Az IVANKÁ-t ebben az üzletfejlesztési folyamatban átfogó piackutatással,
a stratégiai kommunikáció tervezésével és PR megvalósításával támogattuk, a márkaképhez és az egyedi projektekhez illeszkedően is.
 
 

CÉLJAINK

Elsődleges stratégiai célunk az volt, hogy értékesítéstámogató fókusszal tovább növeljük az elismert márkának és meghatározó termékeinek névismertségét és pozitív imázsát a hazai és nemzetközi közegben egyaránt. Az IVANKA szakmai imázsépítő és értékesítéstámogató kommunikációja közben arra is figyeltünk, hogy a beton felhasználásával készült egyedi termékeket és a kapcsolódó építészeti projekteket is hangsúlyozzuk, ezáltal pedig a céget mint a design szakma innovatív szereplőjét pozicionáljuk.

KUTATÁS

Kommunikációs stratégiánk felépítéséhez átfogó, nemzetközi piackutatást végeztünk. USA, Kanada, az Egyesült Királyság (Anglia), Franciaország, Omán, Szaud-Arábia államaiban az ipari, kulturális, oktatási területeken zajló nagyobb, valamint a kisebb lakhatási célú beruházásokat vizsgáltuk. Az építőiparban kutattuk a design, a vizuális kommunikáció, a művészeti élet és a nemzeti kulturális sajátosságok összefonódását, hogy az egyes esettanulmányok áttekintésével, a tapasztalatok összegyűjtésével hatékonyan alakíthassuk az IVANKA külső kommunikációját.

STRATÉGIA ÉS MEGVALÓSÍTÁS

 

ivanka_1_2

 

Az együttműködés első szakaszában elkészítettük a stratégiai és cselekvési tervet, melyet követően indulhatott az ahhoz igazodó arculati kommunikációs elemek összeállítása is. Átstrukturáltuk az IVANKA brandhez kötődő Concrete Design Blog felületét, új webarchitektúrát terveztünk, átgondoltuk az előttünk álló branding folyamatok kérdéseit, illetve arculati és a grafikai megoldásokra vonatkozó tanácsadást biztosítottunk.
A Concrete Design Blog az első olyan szakmai blog volt, amely nemzetközi szinten foglalkozott a beton mint designer anyag felhasználási lehetőségeivel, mindamellett pedig a felület egyfajta holisztikus szemlélettel, közösségintegráló, szakmatámogató funkcióval is bír. Míg erre a blogra a tárgytervezés, építészet, formatervezés, divat és design témaköreiben készítettünk tartalmakat, az IVANKA márkához lazábban kapcsolódó Retail Design Blogon pedig az IVANKA saját eredményeiként létrejövő projektjeket mutattuk be.
ivanka_1

 

Az átfogó kutatási és stratégiai feladatok mellett az egyedi projektek hazai-és nemzetközi sajtókommunikációját is végeztük, illetve napi szinten kezeltük a sajtómegkereséseket. Az egyik kiemelt nemzetközi aktivitás az IVANKA RAINHOUSE projektje volt, melyet a Milánói Design Héten is bemutattak. Az esővízgyűjtő és -szűrő biobeton rendszer működését is megismertettük a nemzetközi és hazai sajtóval, valamint úgy tematizáltuk a projektet, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság perspektíváira is. Az IVANKA megjelenését a nemzetközi kiállításon átfogó PR és arculati kommunikációval is támogattuk, többek között a cég prezstízsét, extravaganciáját is tükröző imázsvideó készítésével.
Az egyes kiállításokhoz és vásárokhoz kapcsolódóan sajtómegjelenéseket szerveztünk, közlemények és szervezett interjúk formájában.
A projektek sajtó- és arculati kommunikációját végigkísérték a kapcsolódó közösségi média tartalmak is. Az IVANKA Facebook oldalát a teljes stratégiai kommunikációs cselekvési terv irányvonalainak megfelelően kezeltük szöveg és arculat tekintetében is.

ÜZENETÜNK

Az IVANKA számára végzett átfogó kommunikációs munkánk kitűnő példája annak, hogyan kapcsolódhat össze a PR- és az arculati kommunikáció úgy, hogy a szakmai imázs és márkakép kifelé is összhangot sugározzon minden fontos célcsoportszegmens számára. Az alapos piackutatással, nemzetközi és hazai PR támogatással összekapcsolódó kommunikációs és arculati kommunikációs munkáink hatékonyan támogatták a cég piaci terjeszkedését – ezzel az IVANKA márka imázsát is erősítettük, valamint üzleti stratégiáját is támogattuk.
100
SAJTÓMEGJELENÉS
80
nemzetközi online, TV- és rádiómegjelenés
4500
rajongó az IVANKA Facebook oldalon
1500
rajongó a Concretedesingblog Facebook oldalán